Suliblog és suliújság

Hírek, játékok, érdekességek, folyamatos frissülés. Ez itt az Illyés Gyula Gyakorlóiskola online iskolaújságja és blogja. Jó olvasgatást!

Új arcok a felső tagozaton

2011.11.14. 13:47 :: gabinegyzet

(Ahogy az ötödikes osztályfőnökök látják osztályukat)

Lizákné Kovács Nóra néni    5.a
-          Hogyan viselkednek a gyerekek?
-          Alapvetően nyugodtan telnek a tanórák, de van egy-két gyermek, aki közbekiabálással zavarja a nyugalmat. Összességében fegyelmezett és lelkes „társaság” az 5.a.
-          Milyen volt újra kezdeni?
-          Először vagyok osztályfőnök, úgyhogy nagy falat most az elején, de a sok munka mellett rengeteg kellemes pillanat ér.
-          Hogy állnak a gyerekek a tanuláshoz?
-          Van, aki kicsit rontott, de van, aki javított a 4-es átlagán, úgyhogy nagyjából tartjuk a szintet.
-          Milyen céljaik vannak erre a tanévre?
-          Alapvető célunk egy jó osztályközösség, egy összetartó „banda” kialakítása. Különböző programokon szeretnénk jól érezni magunkat együtt. Szeretnénk megtartani a tanulmányi átlagunkat, és a feladatainkat határidőre, pontosan elvégezni.
Balassáné Lerch Móni néni  5.b
-          Hogyan viselkednek a gyerekek?
-          Az első megszeppent napokon már túl vannak, nagyon jól érzik magukat felsősként. Élvezik a felső tagozat előnyeit,ezt szívesen ki is használják. Örömüket lelik abban, hogy részt vehetnek iskolai programok szervezésében.
-          Milyen volt újra kezdeni?
-          A „nagy” nyolcadikosok után igen nagy váltás újból "kis” ötödikesek osztályfőnökének lenni. Sok örömet okoznak, időnként persze fejtörést is. Ők még nagyon ragaszkodóak, őszinték és igénylik a gondoskodást, amit én nagyon szívesen veszek.
-          Hogy állnak a gyerekek a tanuláshoz?
-          Nem egyszerű feladat megküzdeni az új tanulós tantárgyakkal, de mindent megtesznek a sikerért. Van még mit tanulniuk házi feladatok, felszerelések terén, de idővel ez a probléma is megoldódik.
-          Milyen céljaik vannak erre a tanévre?
-          Elsődleges céljuk megtanulni tanulni, megtanulni az idejüket megfelelően beosztani, feladataikat időben elkészíteni. Mindenképpen céljuk a negyedik osztályos átlagaikat megtartani, esetleg javítani rajta.
Gébert Imre bácsi  5.c
-          Hogyan viselkednek a gyerekek?
-          Az osztály többsége fegyelmezett órákon, magatartási problémák csak néhány esetben vannak. Néhányszor akkor is nyüzsgés van, amikor feladatot kell végezni.
-          Milyen volt újra kezdeni?
-          Nehéz volt ismét visszazökkeni, de néhány nap után már nem volt probléma.
-          Hogy állnak a gyerekek a tanuláshoz?
-          A legtöbben megőrizték a negyedikes eredményüket, néhány tanulónál előfordul felszerelés vagy házi feladat hiány. A szorgalmi feladatokat legtöbben vállalják, jó szinten teljesítik.
-          Milyen céljaik vannak erre a tanévre?
-          Az osztály és az iskolai programokon minél többen vegyenek részt, és ezeken jól érezzék magukat. Ha feladatot kapnak, képességeikhez mérten végezzék el. Az előző évi eredményeiket megtartsák, vagy javítsanak.

A riportokat készítette: Cseke Krisztián

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakorlosujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr823382010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása