Suliblog és suliújság

Hírek, játékok, érdekességek, folyamatos frissülés. Ez itt az Illyés Gyula Gyakorlóiskola online iskolaújságja és blogja. Jó olvasgatást!

Természetbúvárok - Interjú Imre bácsival

2010.03.31. 09:21 :: gabinegyzet

 - Kik vesznek részt a programban?

 - Tizenöt 7.a- s tanuló .

 -  Miről szól a pályázat?

 - Iskolánk főiskolával közösen nyújtott be egy komplex természetismereti pályázatot, sikeresen megnyertük .780 ezer forintot kaptunk a program megvalósítására. Megyénkben egyedül a mi iskolánk nyert ilyen pályázatot.
 - Mennyi ideig tart és mit tartalmaz?

-A  pályázat 2010 decemberében zárul. 60 órát kell együtt töltenünk.

 A  víz, a levegő, a mikrovilág megfigyelése szerepel a programban. Ezen kívül foglalkozunk forrásfeldolgozással ,adatgyűjtéssel, diagramok, grafikonok értelmezésével, ásványok kőzetek vizsgálatával, talaj megfigyelésével. Fokozatos figyelmet fordít a program az egészséges életmódra nevelésre. Megismerkedünk az egészséges ételekkel, mérünk testindexet, gyűjtünk gyógy- és fűszernövényeket.
- Lesz  kirándulás is?
- A szabadban is tartunk foglalkozásokat, terepgyakorlatot  Szálkán,  az élővilág vizsgálatát Gemencben. Kirándulunk Pécsre, a Duna-Dráva Nemzeti Park Oktató Bázisába,  látogatást teszünk a füvészkertben,betekintünk a Pécsi Tudományegyetem  Természettudományi  Karának labormunkáiba. Pestre is lesz kirándulás a Természettudományi Múzeumba, a  Csodák Palotájába és a Planetáriumba.
- Hogyan végződik a program?
- December  10 –én  zárul, amikor is posztereken, prezentációkon mutatjuk be a 60 órán szerzett ismereteinket, melyeket a program keretében kapott pendrive-on  rögzíthetünk.

 

Szalontai Jenő 7.a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakorlosujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr611883240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása