Suliblog és suliújság

Hírek, játékok, érdekességek, folyamatos frissülés. Ez itt az Illyés Gyula Gyakorlóiskola online iskolaújságja és blogja. Jó olvasgatást!

Formula 1

2010.01.12. 20:17 :: Dawe98

Ebben a rovatban valószínű, hogy a formula 1-ről is fogunk nektek egy kicsit beszélni.Tehát különféle nyertesek, csapatok stb.

Első hírünk, hogy a német hétszeres világbajnok Michael Schumacher a Brawn Mercedes-hez fog átigazolni pilótaként. Ross Brawn a Ferrari csapatvezetője volt pár éve, akkor nagyon eredményesek voltak Michael Schumacherrel. Brawn egy időre eltünt a formula 1-ből ám amikor a Honda csapata csődbe ment ismét feltünt és megvette a Honda istállóját. Egy új csapatot hozott létre melynek neve: Brawn Mercedes. Schumacher látta, hogy a Brawn Mercedes nagyon jó csapat és a Ferrari-t cserbenhagyva elment Ross Brawn-hoz.  Ez a páros ismét hódíthat, nyerhet, és Schumacher megszerezheti a nyolcadik világbajnoki címét. 
 
 
Nagy híre van Fernando Alonso lépésénék is aki a Ferrari csapat másodpilótája lesz. A balesetből felépülő Felipe Massa csapattársa lesz. Massa szívesen fogatta Alonsot de egy kis szomorúsággot is mutatott mivel Kimi Raikkönen a rally mellett döntött és elment a formula 1-ből. 

 

  

 

 

  

  

 

A pletyka szerint a szabályok is változtak, mivel a világbajnoki címet nem az kapja aki a legtöbb pontot gyüjti, hanem akinek a legtöbb futamgyőzelme van.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyakorlosujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr411667523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawe98 2010.01.23. 11:59:09

ki örül h sumi a brawn-hoz megy?
süti beállítások módosítása